Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2013 02:51 - Ролята на марковия часовник
Автор: chasovnitzi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1250 Коментари: 0 Гласове:
0



image

В годините на модна революция много са нещата, които карат мъже и жени да правят всичко по силите си, да хвърлят маса пари, за да притежават нещо уникално, идентично и модерно, което да ги отличава от всички останали и да говори добре за тях.
Часовника на ръката от край време е бил критерии за определяне социалното положение на даден човек. Днес марковия модерен и стилен часовник е визитката на много сред нас.
Каква е историята на ръчния часовник, какъв избор да направим сред голямото многообразие от часовници, как да различим марковия часовник и още много любопитни факти ще откриете в следващите няколко реда.

История на часовника
По данни първият вид часовник е бил измислен от китайците през XI в., след години Джон Харисън, значително подобрява модела. Една приказка разказва за Огюст Агасиз от Швейцария, който през 1832 година основал своя компания за уникални часовници, а с годините до такава степен усъвършенствал технологията на своите изобретения, че днес те се славят по света и се носят от редица известни личности, много сред, които са спортисти. Марката, която създава Огюст днес е прочута като часовниците Longines. В наши дни многообразието на тази марка е така голямо, че задоволява една огромна част от потребителите. Българинът Петър Петров създателя на първия ръчен дигитален часовник.
Избор на часовник
По отношение избора на марков часовник днес не е трудна и непосилна задача, стига да разполагаме с необходимите средства. Защото, както всяко марково нещо, така и часовника си има цена и тя варира от класата му. В средния клас от цени би могло да се намери всичко, което да отговаря на по-голяма част от хората, особено в България. Продуктите от средния ценови клас сред оригиналните часовници са с добро качество и избора им се нарежда сред добрите варианти. В избора на оригинален часовник наблегнете на марките, които предлагат достатъчно модели, за да сте сигурни, че хода ви ще отговори на очакванията.
Разликата в истинския и менте часовник
По отношение на разликите в марковия часовник и ментето такъв, те са много. На първо време помнете, ако искате да имате истински марков часовник, никога не го купувайте от неизвестни места. Маркови часовници няма да намерите по сергиите, колкото и да се опитват да ви убедят в изгодната сделка. Там цените варират от 10 лв. до 10 000 лв., но гаранция в производството никой не може да ви даде. Помнете, че ако не сте специалист по часовници много трудно бихте различили фалшификата, затова ако искате да имате истински часовник, винаги избирайте от известни часовникарски ателиета и магазини. Евтините фалшификати се открояват понякога и със смешно ниските си цени. Знайте, че при марковите часовници цената е символа на качеството и престижа на фирмата. Сред престижните швейцарски производители на часовници се използват вечните механизми, които са се наложили като имена на пазара - Eta или Ronda. Обикновено скъпите модели имат сапфирено стъкло, което не се драска и е трудно чупимо. Оригиналите на добрите часовници винаги се предлагат със сертификат за качество и паспорт, в които има сериен и индивидуален номер. За тях се дава и голяма гаранция и сервиз. Всеки истински часовник има на гърба номера от паспорта, а на верижката, понякога на закопчалката е отбелязана марката.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chasovnitzi
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 30986
Постинги: 15
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930